Алан Александр Мілн, який прославився книгою про довірливого ведмедика. Інтегрована лекція з дитячої літератури

“Promise me you’ll always remember: You’re braver than you believe, and stronger than you seem, and smarter than you think” – Алан Александр Мілн.

Ці слова відомого британського дитячого письменника стали девізом інтегрованої лекції з дитячої літератури та комунікативного курсу з англійської мови. Захід провела викладач дитячої літератури, к.п.н. Маргарита Климович для студентів ІІІ курсу спеціальності “Початкова освіта” 20 лютого 2018 року.

Спікерами на лекції були студенти 133 групи Валентина Сайченко та Ганна Мацевич. Ведучі розповіли слухачам цікаві факти про життя та творчість письменника. Зокрема, студенти дізналися, що англійський письменник Алан Александер Мілн [Alan Alexander Milne] (1882-1956) належить до письменників так званого втраченого покоління, тобто покоління, молодість якого припала на роки першої світової війни. Щоправда, перед “Вінні-Пухом” у житті Мілна трапилась визначальна подія: 1920 року у нього народився перший і єдиний син на ім’я Крістофер Робін Мілн, для якого згодом і було написано цю книгу, і який став одним з її головних героїв. Перші 10 розділів побачили світ у 1926 році у книзі “Вінні-Пух”, а 1928 року у книзі “Хатка на Пуховій Галявці” було вміщено решту 10 оповідань про Вінні-Пуха та його друзів.

Відтоді обидві книги виходять, здебільшого, під однією обкладинкою, а ведмедик Вінні-Пух став одним із найулюбленіших героїв для дітей усього світу. Спікери коментували інформацію та взаємодіяли з аудиторією англійською мовою. 

Під час інтегрованого заходу слухачі обговорили всі 20 пригод Вінні Пуха, з’ясували значення твору для сучасного підростаючого покоління та проаналізували проблемне запитання “Чому книжка Алана Александера Мілна ”Вінні-Пух та всі-всі-всі” є на 17-му місці за популярністю серед творів, написаних і виданих у ХХ ст., а Вінні став не менш знаменитим літературним персонажем, ніж принц Гамлет або Наташа Ростова.

Та хоч куди б вони прийшли і хоча б що їх спіткало по дорозі – там, у Зачарованому Місці, на вершині найвищого пагорба в Лісі, маленький хлопчик завжди-завжди гратиметься зі своїм плюшевим ведмедиком.

  • підсумувала думки студентів, цитатою з книги про Вінні Пуха, Маргарита Климович

Comments are closed.