Здійснюємо інтеграцію: показове заняття з математики на тему: «Куля та сфера. Математика в природі»

З метою інтеграції навчального матеріалу, під час вивчення загальноосвітніх дисциплін, викладачами фізико-математичних дисциплін коледжу Оленою Ільйонок  та Галиною Пирожок  20 лютого 2018 року було проведено показове заняття з математики на тему: «Куля та сфера. Математика в природі».

Під час заняття викладачі вдало поєднали групову роботу, інтерактивні методи і технології та діяльнісний підхід. Головним завданням було довести, що фігури «куля та сфера» – це різні геометричні об’єкти. Це було доведено в практичному експериментуванні.

Для всебічного огляду теми заняття був встановлений зв’язок з природознавством. Студенти згадали модель планети Земля та її будову проводячи паралель з математичними поняттями «куля та сфера», «коло та круг». Був використаний мозковий штурм «Знайди кулю в природі».

Працюючи в малих групах студенти відтворювали форму кулі та сфери шляхом створення композицій, а саме: «Сонячна система», «Прикраси з паперу», «Овочі та фрукти», «Капітошка».

Такий підхід до проведення заняття відповідає сучасним вимогам щодо підготовки майбутніх вчителів Нової української школи.

Більше фото тут ПЕРЕГЛЯНУТИ

Comments are closed.