Підсумки Шевченківського тижня: загальноколеджний квест «Шевченко вчора, нині і завжди»

Уже традиційно у березні в коледжі відзначають Шевченкові дні. За ініціативою директора  Маргарити Климович, цікавою формою проведення свята було обрано загальноколеджний квест «Шевченко вчора, нині і завжди», який відбувся 15 березня 2018 року.

Студенти були об’єднані у команди та мали можливість заробити бали на семи різних станціях. У квесті взяло участь 7 команд: «Шевченкознавці», «Кобзарі», «Тарасики», «Катерина», «Чумаки», «Гайдамаки», «Червона калина».

На станції «Мистецька феєрія», кураторами якої були Лілянова І.А. та Кулаковська А.А., студенти під музичний супровід на слова Т.Г.Шевченка створювали креативні колажі з використанням технік рукоділля: квілінг, об’ємні квіти з гофрованого паперу та аплікації.

На станції «Shevchenko around the world» студенти коледжу поглибили свої знання про Т. Г. Шевченка в різних країнах світу, узагальнивши знайдений матеріал за допомогою технології «mind-map». Допомагали їм у цьому викладачі іноземної філології Жукова Ю.В. та Роговська Г.О.

У читальній залі бібліотеки розташувалась зупинка: «Від Літнього саду до Петербурзької слави». До уваги студентів була запропонована документальна стрічка «Тарас Шевченко у Петербурзі» та презентація з питаннями квесту. Особлива увага і шана книгам поета, альбомам з його картинами, які стоять рівними рядами і ніби промовляють до відвідувачів: «Відкрий, прочитай, вивчи!». Студентів радо чекали у бібліотеці її працівники Завалькевич Т. Д., Краснова І. А., Зварич Л. Ю. та викладач української мови Шишлова А. В.

На станції cтанції «Блогер» разом зі студентами працювали викладачі Шабанова Т.В., Підберезня Я.О., Хрустальов С.О. Життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича був надзвичайно насиченим: знайомства, зустрічі, гостини, натхнення, твори, юнацькі будні в Петербурзі, повторне відкриття України, діяльність Кирило-Мефодіївського братства й арешт, заслання та повернення… Детальніше 


Якби за часів Шевченка були соціальні мережі. Студенти змоделювали таку ситуацію


Актуальною стала станція: «Стежина виховної мудрості». Викладачі Тупікіна С.В., Кузнєцова О.В. та студенти Кучеренко Ю. (143 група), Любар І., Гайдич Р. (132 група), Гудим В. (142 група) створили символічну стежину від Т.Г. Шевченка до Нової української школи та уквітчали її своїми знаннями. Детальніше 


«Стежина виховної мудрості» від Т.Г. Шевченка до Нової української школи


Мета станції «Туристичний маршрут» – відправитись до найвідоміших місць, де колись побував Тарас Шевченко. Робота відбувалась у ігровій формі: студенти завітали до уявного туристичного агентства «KobzarTur». Рекламні агенти цієї фірми, викладачі української філології та природничих дисциплін Бодько Т.С. та Ільйонок О.В., розповіли про найвідоміші місця, що пов’язані з видатним митцем (особливості природи, місцеположення на карті світу, місця, які надихнули на роботи).

Реклама здійснювалась у супроводі відеоматеріалів, ілюстрацій та жвавого обговоренням цікавих питань. Після презентації географічних місць студенти мали змогу купити білети і відправитись до бажаного пункту. Для цього вони повинні були відповісти на запитання. Після вдалих відповідей отримували білети з зашифрованою інформацією, і тільки розкодувавши її, вони могли відправитись до того місця, де колись був Шевченко. Особлива вдячність від викладачів Фунданич Юлії та Шарі Людмилі (131 група) за допомогу під час роботи на станції.

На станції «Мистецька платформа» студенти мали можливість ознайомитись з творчістю Шевченка-художника. Учасники команд були об’єднані у дві групи. Одна з них проглядала відеосюжет та презентацію про геніального митця пензля. Інша група мала знайти у збірках поезій вірш та проілюструвати його за допомогою фарб або олівців. Рефлексією стали відповіді студентів на запитання. На станції зі студентами працювали викладачі: О.О Барковська, А. В. Маркова.

Завершився день драматично-музичним дійством на вшанування пам’яті Кобзаря «Живий у правді віковій». Глядачі поглянули на життя на творчість Тараса Григоровича Шевченка по-новому, від чого отримали велику насолоду.

«Утоптала стежечку» у виконанні студентів 142 групи. Запальний танок 111 групи. Інтерв’ю із Шевченком (Поляков Ілля) вела журналістка Кайдаш Емма (112 група). По-новому відтворили «Тополю» Т. Шевченка 143 група. Цікава інсценізація. Після святкової програми було оголошено переможця квесту, яким стала команда «Червона калина».

#АртистичноЕмоційноЗворушливо

<<<ВСІ ФОТО ТУТ>>>

Comments are closed.