“Великдень – це свято воскресіння життя”. Відбулося святкування Пасхи

“Великдень – це свято воскресіння життя” – під таким гаслом, сьогодні 10 квітня 2018 року у коледжі відбулося святкування Пасхи.

Свято проведено з метою вивчення майбутніми педагогами народних традицій та звичаїв, які  пов`язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн – ВЕЛИКОДНЕМ.

Всі навчальні групи не тільки приготували Великодні листівки у формі пасхальних яєць, виготовили писанки з використанням різноманітних технік,  а й взяли участь у святі, ідею якого підказала директор коледжу Маргарита Климович.


Адже відомо, що Великдень – це одне з найбільших свят християн. У  Україні святкується з Х століття. Пов’язане воно з воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий день або Великдень.

На початку свята присутніх привітали настоятель Свято-Миколаївського храму отець Григорій, голова Бериславської районної державної адміністрації Олександр Гомон, перший заступник голови районної державної адміністрації Ірина Дробиш та директор коледжу Маргарита Климович.

“Дорогі студенти, колеги,гості! У цей благословенний час дозвольте щиро привітати Вас зі святом світлого Христового воскресіння.!!!  Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу. Тож нехай Божа милість та благословення оросять ваше життя, а мир, любов та злагода запанують у Вашій оселі”. – побажала присутнім директор у своєму вітальному слові.

Звучали  християнські пісні у виконанні зразкового хору «Мелодика», ансамблю “Колорит”. А студенти підготували та виконали веснянки, гаївки, маївки. Зокрема це були такі художні постановки: танок «Веснянка» 111, 112 групи, постановка «Вербочки» (231 + 241),   пісня «Христос Воскрес!»  (142), пісня «Писанка» (222), пісня «Христос Воскрес» (122),  «Подоляночка» (123), «Ой, на горі льон» (132),  «Весняний хоровод» (141), творчий гурт «Ранкові зорі»  пісня «Перше почуття». У кінці свята студентська спільнота виконала флешмоб “Веснянки”.

<<<ДИВИМОСЬ ФОТОРЕПОРТАЖ ТУТ>>>

У кожного народу свої звичаї та традиції на Великдень. Пам`ятаймо що, ми українці, ідемо в світ  і несемо всім світло миру і добра.

 

 

 

Comments are closed.