Робота регіональних тренерів для вчителів Нової української школи

4 квітня 2018 року викладачами-тренерами Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського Середою Н.С. та Пирожок Г.Ю. був проведений  третій день тренінгу  з питань: «Інтегроване навчання» та «Критичне мислення».

На тренінгу були присутні 36 вчителів Бериславського району, які будуть навчати першокласників у 2018 році. Викладачі розпочали роботу з ранкової зустрічі, де учасники похвалили себе та своїх колег, провели ранкову зарядку та веселу естафету. Послухали виступ синоптика й ознайомились з визначними подіями дня. У вправі «Павутинка» провели рефлексію минулого дня та озвучили очікування.

Пирожок Г.Ю. обгрунтувала теоретичні аспекти інтегрованого навчання. Викладач на власних прикладах продемонструвала шляхи інтеграції навчальних предметів. Роз’яснила за якою методикою складати тематичні тиждні та дні. Вчителі початкових класів у практичних завданнях продемонстрували високий рівень розуміння та практичного застосування інтеграції в навчанні.

Друга половина заняття була присвячена прийомам та стратегіям розвитку критичного мислення, як одного з визначальних критеріїв випускника нової школи. Викладач Середа Н.С. розкрила зміст основних стратегій таких як: асоціативний кущ, мозкова атака, фішбоун, таблиця ЗХД тощо.

Тренінг мав практичне спрямування, був  цікавим, активним та корисним. День тренінгу дав масу позитивних емоцій. В кінці кожен учасник зробив свій «Літачок мрії», який обов’язково досягне своєї мети. Адже ми – команда вчителів  Нової української школи. 

Comments are closed.