«Вирішення конфліктів – це навичка, якої можна набути!». Показове заняття із соціології

13 квітня 2018 року, у рамках реалізації швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», викладачем соціально-економічних дисциплін Соколковою О.В. було проведено заняття з навчальної дисципліни «Соціологія» на тему «Конфлікт, як прояв соціальних відносин» для студентів ІУ курсу спеціальності «Початкова освіта».

Освітня мета заняття була вдало реалізована через базові принципи ОДГ «про», «через», «для». На занятті було використано вправи: «Букет квітів», «Правила роботи», «Галерея асоціацій», «Склади визначення», «Позитивне мислення».

Для ознайомлення студентів з одним із ключових понять ОДГ – конфліктом, було використано рекомендований проектом інструментарій. Студенти вчилися аналізувати конфлікти та знаходити спільні рішення (вправа «Рішення, коли виграють обидві сторони»), застосовувати підхід шести кроків до вирішення конфліктів на практиці (вправа «Структурний підхід до вирішення конфліктів»).

«Вирішення конфліктів – це навичка, якої можна набути!», – в цьому переконалися майбутні вчителі початкових класів, які із захопленням сприйняли цікаві підходи формування громадянської компетентності для активного впровадження в Новій українській школі.

Comments are closed.