«Interactive quest» та розваги на узбережжі. Третій день воркшопу

Спортивні перегони «Ми всі діти твої, Україно» розпочали програму заходів третього дня семінару-практикуму для вожатих-аніматорів на базі санаторію “Чайка” 23 травня 2018 року.

Також в цей день було проведено розважальний захід  «Свято Нептуна», конкурс купальників, ігри та розваги на узбережжі та комічний футбол. 

ФОТОРЕПОРТАЖ ЦИХ ЗАХОДІВ ТУТ

Але найбільш цікавим та практично спрямований був вечірній захід, що пройшов у форматі інтерактивного квесту. Захід був проведений з метою формування інформаційних та комунікативних компетентностей у студентів. Перед студентами було завдання пройти абсолютно не схожих між собою 10 станцій.

На початку заходу кожен загін отримав інструкцію з проходження маршруту англійською мовою.  Студенти  не знали, яка станція буде наступною – в кожному завданні давалися лиш підказки.

Проходження квесту розпочалося зі сканування QR-кодів, де учасники повинні були знайти перше завдання: відправити кодове слово у Viber, отримати загадку, відправити відповідь та отримати координати наступної станції. Там їх чекав куратор станції, який вказував наступний шлях.

На третьому етапі квесту – студенти на швидкість повинні були перекласти слова та словосполучення морської тематики українською та англійською мовами.

Наступна станція була з математичним нахилом, адже учасникам потрібно було вирішити приклади різної складності, щоб скласти із цифр номер телефону по якому потрібно було зателефонувати і дізнатися чергове завдання. Студенти повинні були швидко вирішити логічне завдання, що їм озвучив куратор в телефонній розмові. 

Для того щоб дізнатися координати шостої станції, студентам було запропоновано скласти пазл “Map”. На одній з її частин стояла позначка – це і була адреса наступного етапу. Для того, щоб отримати останню частинку карти, потрібно було заспівати англомовну пісню. Після виконання завдання учасники отримували білий аркуш для розгадки наступного етапу.

Станція зі свічкою допомогла розгадати, що ж було приховано, на перший погляд, на чистому аркуші. Таким чином студенти дізнавалися ID спеціальної сторінки у Facebook, де їх чекало умови чергового завдання.

На наступній станції потрібно було дізнатися розмір ноги її керівника. Але все знову було не так просто: спочатку команда повинна була придумати нашвидкоруч українську коломийку із обов’язковим використанням назви свого загону.

Ламбада продовжила ряд завдань цього захоплюючого квесту. Під час виконання цього популярного танцю вгорі з’являвся «світлячок», який і давав координати подальшого шляху.

Наступна станція була не з легких, адже, щоб відповісти на телефонний дзвінок і отримати завдання, представнику команди потрібно було дістатися по канатній дорозі на верхівку дерева, де й чекав їх телефон. Завершальним етапом квесту було спільне фото всієї команди. 

Зважаючи на те, що даний квест був розрахований на швидкість, місця розподілилися так:

І місце – загін «Медуза» (43 хв.), ІІ місце – загін «Акуна-матата» (44 хв.), III місце – загін «Шуа» (56 хв.), IV місце – загін «Хайп» (57 хв.), 

Сподіваємося, що подібні квести вони охоче будуть проводити на своїх базах практики цього літа.

<<<ФОТОРЕПОРТАЖ КВЕСТУ ТУТ>>>

Ігор Корчагін, модератор квесту

Comments are closed.