Історичний квест «Свято Героїв»

На минулому тижні, а саме 15 червня 2018 року в читальній залі відбувся історичний квест   «Свято Героїв» (викладач Величко Л. В.). Квест приурочений Дню Героїв (23 травня), дню пам’яті усіх українців, які віддали своє життя за нашу з вами свободу, тим, хто боровся і захищав Україну.

День Героїв відзначають понад сімдесят років. У суворі роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН вшановували пам’ять Героїв. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати 23 травня як День Героїв.

Участь у квесті взяли студенти 111 та 112 груп. Чотири команди («Патріоти», «Отамани», «Козаки», «Кам’янська Січ») здійснили віртуальну подорож  станціями «Бериславська», «Козацька», «Київська», «Станція січових стрільців», «Галицька».

На завершення квесту кожна команда створила колаж. Свято було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків армії УНР, УПА та діячів ОУН.

Comments are closed.