Як це було… Дитяче шоу «Новорічна пригода»

Досягнення студентів Бериславського педагогічного коледжу можна прослідкувати не тільки у конкурсах чи змаганнях. Наприклад, учасники студентського театру «Позитив» під керівництвом О. О. Знаменської та І. В. Корчагіна цього року навіть не очікували, що вони досягнуть таких високих результатів у своїй акторській діяльності. Все розпочалося ще минулого року, коли директор коледжу М. В. Климович запропонувала показати новорічну казку не тільки у м. Берислав, а й відвідати Новокаховську школу №1, що є однією з баз практики. Тоді було показано всього 5 новорічних програм.

Аніматори шоу «Новорічна пригода»

Згадати, як все було можна за посиланням (https://www.bpc.ks.ua/2017/12/novorichne-dityache-shou-talanti-maye-ukrayina-istoriya-stvorennya/)

Підготовку до нового новорічного шоу ми розпочали ще на початку листопада. Але ми навіть не очікували такого ажіотажу – до нас звернулися представники 10 різних закладів. Тому, коли ми сформували графік виступів, з’ясувалося, що треба показати новорічну програму аж 21 раз. Цього року нам відкрилися нові горизонти: вся початкова ланка Новокаховської школи №1 (а це 10 класів) запросили саме нас для проведення свята, адже саме за відгуками минулого року – ми були кращі; також, завдяки нашому директору Маргариті Климович ми мали змогу показати свою програму херсонським дітлахам та їх батькам.

Історія дитячого шоу «Новорічна пригода»

Діти, які минулого року бачили нашу виставу «Таланти має Україна» могли впізнати одного з героїв – собаку Діму Мохнатіка, який передав правління роком невгамовним Поросятам. Та розпочалося все не так весело для Мохнатіка, тому що з’ясувалося, що він загубив чарівних посох, який залишив йому Дід Мороз на збереження. Але добре, що він зустрів у лісі дівчинку Галинку, яка допомагала йому в усьому. По дорозі їм зустрічалися різні мешканці казкового лісу: Ворона, яка всюди шукає блискучі речі; Жаби, що навчили головних герої танцювати запальні танці; СуперРиба, яка вважає себе єдиною зіркою шоу-бізу. Коли дівчинка з собакою вже зовсім зневірилися в тому, що знайдуть посох їм зустрілися головні персонажі наступного року – Поросята. Несподівано на цю зустріч завітав і Вовк, який мало не з’їв Галинку та вчасно на свято завітали Дід Мороз зі Снігуронькою. Лісові мешканці розповіли про все, що відбувалося навколо посоху та віддали його володарю. Дід Мороз всіх зрозумів, пробачив і сказав багато теплих слів щодо прийдешнього Нового року.

         Завдяки авторському сценарію ми змогли повністю змінити стереотипи людей  про «новорічні ранки» та «хороводи», адже ми живемо у світі, що рухається вперед та працює у системі Нової української школи. Тільки сучасні пісні, інтерактив, інтеграція з англійською мовою, захоплюючий сюжет – це основні складові нового сучасного новорічного шоу «Новорічна пригода».

Реакція дітей під час новорічного шоу всюди була різною, але тільки позитивною. Вони щиро переживали за головних героїв казки та, навіть, намагалися докричатися до них, щоб підказати, хто вкрав посох.

Керівники студентського театру «Позитив» від всієї душі висловлюють подяку директору коледжу Маргариті Климович за творчі настанови, особисту участь в організаціних питаннях, вихід на новий щабель студентського театру.

Також керівники дякують всім студентам-акторам, які на повну віддалися цій нелегкій справі та прожили разом з нами майже два місяці підготовки та виступів. Ми пишаємося нашими талановитими студентами!

Comments are closed.