Зустріч з поетом, випускником Бериславського педагогічного училища Олександром Ракшою

На зустріч зі студентською молоддю, на прохання директора Маргарити Климович, завітав випускник Бериславського педагогічного училища (нині – коледжу) 1972 року Олександр Олексійович Ракша, сьогодні 06 червня 2019 року.

Із великою теплотою Олександр Олексійович згадав неповторні студентські роки, висловив пошану і вдячність вчителям, які дали йому «путівку в життя».

Довгий шлях педагогічної діяльності Олександра Олексійовича відмічений швидким зростом: від вчителя фізкультури у сільській школі до директора школи (перше призначення директора він отримав від самого Валентина Федоровича Беньковського, завідувача облвно), згодом – завідуючого відділом культури Чаплинського райвиконкому, очільника районної ради народних депутатів, на сьогоднішній день – директор Херсонського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів.

Робота в колективі, із молоддю, з людьми і для людей: зробити все якнайкраще  – основне гасло О.О. Ракші. І люди віддячують тим же: повага і авторитет в різних колективах, де б не працював Олександр Олексійович. В єстві цієї людини щасливо поєдналися риси керівника і творчої особистості: він пише вірші і музику, під власний акомпанемент виконує їх. І все, що виходить з-під його пера, освітлене сяйвом щирості думок і почуттів, променями любові до життя, людей і рідного краю.

У цьому переконалися і наші студенти, і основне – на прикладі Олександра Ракші вони зрозуміли, що вибір вчительської професії відкриває перед ними неосяжні горизонти для досягнення мети.

 

Comments are closed.