Методичний семінар для вчителів іноземної мови початкової школи

Викладачами іноземної філології, 28 серпня 2019 року, було проведено методичний семінар на якому зустрілися вчителі англійської мови Бериславського району та м. Берислава.

Метою педагогічної платформи для вчителів іноземної мови початкової школи  було обговорення сучасних тенденцій викладання іноземної мови в новому навчальному році, обмін досвідом, демонстрація новинок, та отримання знань з використання нових методів та технологій навчання іноземних мов в сучасній школі.

Викладачі іноземної філології продемонстрували види вправ, які застосовують на заняттях зі студентами в коледжі, а також цікавинки, підготовлені та опрацьовані студентами під час проходження педагогічної практики.

Середа Наталія – старший викладач, методист, викладач вищої категорії, тренер НУШ поділилась  досвідом роботи за підручником «Англійська мова .Smiling Sam» О. Карп’юк  та «Smart Junior»  Г.К.Мітчелл. Ознайомила колег з сучасними методами навчання іноземної мови НУШ. Особливо  наголосила на   актуальності використання методуTPR (Total Physical Response) в початковій школі, учасники з задоволенням виконали пісню «Listen. What is it?». 

Особливий інтерес викликали  завдання на формування навичок техніки письма та читання та навичок усного мовлення а саме: «Follow –the-dots-stamps», «Put the right colour into the right plate», «Paper Cups», «Magic Spoon», «Make the Word» та інші.

Лукомець Анастасія – викладач іноземної філології, випускниця Бериславського педагогічного коледжу відтворила фрагмент уроку англійської мови у 2 класі за підручником «Англійська мова.Quick Mind» Г. Пухта виконавши разом з гостями тренувальні вправи:

  • на ознайомлення з новими лексичними одиницями Guess the word, де інтегруються образотворче мистецтво та математика;
  • – на закріплення нових лексичних одиниць Find the answer;
  • на закріплення матеріалу та узагальнення вивченої теми за допомогою створення лепбуку, де учасники могли прослідкувати  інтеграцію  з предметом «Я досліджую Світ».

Кайдаш Жанна – голова предметної комісії, старший викладач, викладач вищої категорії, тренер українсько-швейцарського проекту DOCCU провела вправи Selection of pair cards (Вибір парних карток), Silent Wall (Стіна тиші), Brainstorming on conflicts and peace (Мозковий штурм щодо конфліктів та миру), Raft Game (Гра у пліт). Практичні заняття відповідають різним підходам до викладання та навчання, вправи та навчальні ігри з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини можуть бути використані у школах під час вивчення предмету «Англійська мова» та проведення виховних заходів.

<<<Всі фото заходу дивимось тут>>>

Сподіваємось, що креативний підхід, прогресивні ідеї, набутий на семінарі практичний досвід допоможуть вчителям успішно зустріти виклики  сьогодення   та сприяти  творчості  в щоденній  праці.

Дякуємо Маргариті Климович за підтримку та організацію у проведенні педагогічної платформи англійської мови.

 

 

Comments are closed.