«Ми повинні говорити про демократію через демократію». Студенти познайомились з ключовими поняттями ОДГ/ОПЛ

«Ми повинні говорити про демократію через демократію» – такими словами директорки коледжу, тренерки DOCCU Маргарити Климович, почалося наступне заняття із серії семінарів, які присвячені громадянській освіті для студентів-випускників.

На занятті 19 вересня 2019 року учасники познайомилися з ключовими поняттями ОДГ/ОПЛ, з основними документами, що регулюють демократичні цінності в Європі.

Тренерка роз’яснила студентам, яким чином положення громадянської освіти пов’язані з основними галузями Стандарту початкової освіти. Також у процесі дискусії Маргарита Климович разом зі студентами визначила, що якісна освіта  набуває першочергового значення для утвердження демократії в країні.

Практична частина була присвячена презентації проектів студентами шляхом візуалізації. Для обговорення були обрані такі студентські проекти: «Чужої біди не буває», «Здоровий спосіб життя через спорт та харчування», «Зелена планета педагогів», «Дбаємо про довкілля шляхом сортування сміття», «Летючі новини», «Беремо відповідальність за безпритульних тварин». Студенти використали принципи ОДГ/ОПЛ для реалізації своїх проектів та описали шляхи впровадження на рівні коледжу.

Comments are closed.