Відбулася звітна конференція з педагогічної практики “Перший тиждень дитини в школі”

Студенти-четвертокурсники спеціальності 013 Початкова освіта, вже традиційно, розпочали свій останній навчальний рік практикою «Спостереження за навчально-виховною роботою вчителя-класовода в перший тиждень дитини в школі».

Результати педагогічної практики були презентовані 19 вересня 2019 року під час звітної конференції. 


Кожна група захищала творчий проект та ділилася враженнями від перебування в школі протягом першого тижня. Усі теми творчих робіт актуальні та дали можливість ще ближче познайомитися с Концепцією НУШ, Державним стандартом початкової освіти та документами про інклюзивну форму здобуття освіти.

Студентам були запропоновані для роботи такі теми: 1.Відповідність організації навчальних осередків класу вимогам НУШ. Ефективність їх використання під час першого тижня навчання. 2. Особливості формування учнівської спільноти в перший тиждень навчання дітей у школі. 3.Використання засад педагогіки партнерства в процесі адаптації дитини в перший тиждень у школі. 4.Аналіз освітнього середовища щодо відповідності віковим особливостям шестирічок. 5.Реалізація принципу дитиноцентризму в перший тиждень навчання в школі. 6.Соціалізація дитини в освітньому середовищі класу в перший тиждень навчання в школі. 7. Мотиваційний вплив освітнього простору на формування пізнавальної активності першокласника. 8.Особливості формувального оцінювання в першому класі відповідно до вимог НУШ. 9. Організація освітнього процесу в класі з інклюзивною освітою.

Всі творчі роботи можна переглянути тут 

 Студенти виявили високий рівень підготовки та зацікавленності в подальшій роботі в школах Херсонщини.

Ольга Жукова, завідувачка навчально-виробничою практикою

Comments are closed.