Настановча конференція з практики «Позакласна та позашкільна виховна робота»

Початок року – це завжди щось нове, цікаве та пізнавальне. Сьогодні студенти ІІ курсу відкрили для себе новий вид навчання – педагогічну практику «Позакласна та позашкільна виховна робота».

Під час настановчої конференції вони познайомилися з метою та завданнями практики, правилами введення документації, пригадали форми та засобами проведення позакласних заходів з учнями початкової ланки.

Завідувачка навчально-виробничою практикою Жукова О. В. наголосила, що до формування системи виховання цінностей у парадигмі «Нової школи» зазначено, що ключовим виховним елементом стане приклад учителя, який покликаний захопити дитину.

Таким чином, під час педагогічної практики «Позакласна та позашкільна виховна робота» необхідно звернути увагу на такі аспекти: професійна поведінка майбутнього вчителя початкової школи; характеристика морально-етичних норм вчинків студента-практиканта; його роль у реалізації прав і свобод учнів; особливості морально-етичної поведінки майбутнього вчителя в різних педагогічних ситуаціях освітнього характеру. 
Під час конференції голова циклової комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін Тупікіна С.В. запропонувала студентам переглянути зразки блогів вчителів початкових класів, познайомила з наочністю, яка є в кабінеті педагогічної майстерності та нагадала, що позакласна та позашкільна робота має свої специфічні принципи, а саме: 1)добровільний характер участі в ній; 2) суспільна спрямованість
діяльності учнів. Цей принцип вимагає, щоб зміст роботи гуртків, клубів та інших форм діяльності, відповідав потребам розбудови української держави, відображав досягнення сучасної науки, техніки, культури і мистецтва. 3) Розвиток ініціативи і самодіяльності учнів. 4). Розвиток винахідливості, дитячої технічної, юннатської та художньої творчості. 5). Зв’язок з навчальною роботою. 6). Використання ігрових
форм, цікавість, емоційність.


А завідувачка бібліотеки Краснова І. А. представила студентам виставку періодики, спеціальної учбової літератури, художньої для учнів початкових класів та літератури по краєзнавчому матеріалу для проведення позакласної та позашкільної виховної практики.

Наснаги, творчості та успіхів на педагогічній практиці!

Ольга Жукова, завідувачка навчально-виробничою практикою, голова циклової комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін Тупікіна С. В.

Comments are closed.