«Чому ви обрали шлях вчителя». Відбулась педагогічна вітальня

З метою об’єднання освітянської родини коледжу, обговорення важливості професії педагога та в рамках Тижня до Дня працівників освіти, 3 жовтня 2019 року у коледжі відбулась педагогічна вітальня “Чому ви обрали шлях вчителя”.

Провела захід директорка Маргарита Климович, яка виступила як у ролі ведучої так і педагога-наставника не лише для студентів, а і для багатьох викладачів-випускників коледжу, які зараз працюють у закладі.

На початку заходу директорка коледжу Маргарита Климович привітала присутніх та познайомила з оповіданням Андрія Платонова «Ще мама».  Директорка разом із студентами визначили, що основним гаслом оповідання було донести важливість роботи вчителя початкових класів. Адже автор твору говорить про, те що перша вчителька, як рідна мама, – найкраща, що її не потрібно боятися, що вона завжди прийде на допомогу в скрутну хвилину.

Захід проходив частинами-блоками, кожна частина мала свою назву. У перервах лунали пісні про вчителів та студенти читали вірші про педагогів відомих поетів.

Блок «Педагогічні династії», де студенти поділилися розповідями про свої педагогічні родини : Падалка Анастасія « Яке коріння – таке й насіння», Мязіна Ксенія «Пішла по стежках матусі», Жилка Анна « Про сестру», Забавська Анастасія «Моя мама – мій наставник», Дроздова Ксенія «Мама», Горбатюк Лариса «Мама»,  Філіпова Софія « Моя родина — педагогічна династія», Горун Данило « мій тато — вчитель», Стукало Галинка «Бабуся», Кайдаш Емма «Моя мама краща»,  Міщенко А. «Про бабусю», Маклигіна Тетяна «Розповідь про бабусю».

У блоці «Мій вчитель наставник. Шлях до педагога» – учасники розповіли про улюбленого вчителя зі школи, де вони навчалися: Новак Валерія «Про вчителя», Данилюк Влада «Про вчителя», Дяглева Юлія «Про завуча», Клефос Аліна «Моя перша вчителька», Мандзак Ірина «Про вчителя”,  Дєев Роман «Про вчителя», Забавська Анастасія, Запорожець Валерія,  Стукало Галинка «Про вчителя»,  Байовська Діана,  Романюк Ольга «Про Бойко А.О.».

Цікавою була частина «Чому я обрав цю професію». У ній взяли участь студенти: Карленко Микола Дудкіна Є., Дермен Тетяна, Дроздова Лідія, Іванова Анастасія, Згоник Марія, Кушніренко Юлія.

Завершив захід блок «Викладачі – випускники коледжу». Саме тут директорка Маргарита Климович представила студентам викладачів, які закінчили Бериславський педагогічний коледж (Бериславське педагогічне училище) і працюють зараз у закладі на різних посадах. Зокрема, Маргарита Климович є також випускницею Бериславського педагогічного училища. Викладачі поділилися досвідом свого становлення як викладача коледжу та подякували директорці за можливість професійно реалізовуватися саме в цьому закладі.

“Як багато ми дізналися сьогодні один про одного, про нашу педагогічну родину. Тепер ми знаємо що ми знайомі один з одним через інше покоління, через своїх наставників, через людей на яких ми прагнемо бути схожими”. – зазначила директорка Маргарита Климович у своєму заключному слові.

ВСІ ФОТО ТУТ

 

Comments are closed.