Тренінг з розвитку громадянських компетентностей та навичок роботи в НУШ

Тиждень до Дня працівників освіти продовжив 3 жовтня тренінг-практичний кейс з розвитку громадянських компетентностей та навичок роботи в НУШ. Захід провели тренерки DOCCU та НУШ: Маргарита Климович, Жанна Кайдаш, Олеся Соколкова, Галина Пирожок, Наталя Середа. У тренінгу взяли участь студенти 4 курсу спеціальності 013 Початкова освіта.

На початку заходу, завдяки вправі сторітелінгу, студенти розповіли англійською мовою, чому вони вступили до коледжу. Вправу провела Жанна Кайдаш. Адже відомо, що сторітелінг – це один з найцікавіших та найпродуктивніших сучасних методів навчання. Матеріал, поданий у вигляді цікавої захоплюючої історії, сприяє розвитку особистісних якостей, демонструє унікальність уяви кожного студента, дозволяє проявити активність та творчість.

У вправі “Футбол” тренер Пирожок Г. Ю. продемонструвала значення систематичної роботи, тренувань у досягненні мети. Провела аналогію із завданнями освіти – не тільки дати знання, а й сформувати компетентності.

Продовжила захід Олеся Соколкова із вправою “Перегони на повітряних кулях”. Дана вправа зосереджена на навчанні про права людини, готовності розставляти приорітети та робити вибір, усвідомленні цінності прав людини та неможливості відчуження природных прав людини. 

Наталя Середа провела вправи на розвиток критичного мислення, використовуючи метод”Тонкі і товсті запитання”.

У кінці заходу тренерка Маргарита Климович запропонувала студентам створити портрет сучасного вчителя, використовуючи ключові положення ОДГ, ОПЛ та НУШ. Кожна група представляла свою візуалізацію та доводила правильність саме свого вибору. ВСІ ФОТО ДИВИМОСЬ ТУТ

Comments are closed.