Студентів познайомили з антикорупційним законодавством. Тиждень боротьби з корупцією у коледжі

З метою ознайомлення студентів коледжу з правовими та організаційними засадами функціонування системи запобігання корупції в Україні, застосування превентивних антикорупційних механізмів та в рамках Тижня боротьби з корупцією 12 грудня 2019 року представниками адміністрації коледжу: Галиною Москалюк, Олесею Соколковою та Мариною Маловічко був проведений навчальний семінар.

Під час заняття Галина Москалюк, заступник директора з навчальної роботи запропонувала студентам пройти анонімне онлайн-опитування щодо виявлення можливих фактів порушення антикорупційного законодавства в коледжі.

Марина Маловічко та Олеся Соколкова, завідувачі відділень розповіли слухачам основи положень Закону України «Про запобігання корупції», Постанови КМУ від 04.09.2013 р. №706 «Про запобігання та виявлення корупції»,  пункти 4, 6 статті 42 Закону України «Про освіту». 

У підсумку заходу спікери наголосили про настання кримінальної відповідальності не лише для викладача, який вимагає чи отримує неправомірну вигоду, але й для студента, який її пропонує.

Comments are closed.