Викладачі коледжу долучилися до обговорення питань інклюзивної освіти у ХДУ

Сьогодні, 4 грудня 2019 року викладачі коледжу: Деменнікова Т. В., Скворцов А. В., Голуб О. М. та Шаповалова К. В. взяли участь у круглому столі «Психолого-педагогічні умови організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами загальноосвітнього середовища», який відбувся на педагогічному факультеті Херсонського державного університету.

Метою проведення заходу було – обговорення актуальних проблем забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми проблемами в умовах закладів загальної освіти, оптимізації роботи з батьками дітей з особливостями розвитку, визначення ефективних шляхів організації й реалізації конструктивної співпраці всіх учасників освітньо-корекційного процесу.
 

Учасниками круглого столу також були представники педагогічного факультету ХДУ, інклюзивно-ресурсного центру, Херсонської міської громадської організації матерів дітей-інвалідів «Сердце матері».

Доцент кафедри природничо-математичних дисциплін та логопедії, координатор Інклюзивно-ресурсного центру Наталія Кабельнікова зазначила: «Поряд з нами є люди з особливостями, тому виникає питання підготовки спеціалістів, які будуть працювати з такими дітьми. Ми хочемо, аби навчання для таких дітей було ефективне та приносило результат».

 

Під час круглого столу обговорили актуальне питання включення дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітнє середовище та їх соціальної адаптації у різні вікові періоди.

Доцентом Н. Кабельніковою було продемонстровано учасникам заходу можливості та переваги використання інтерактивної підлоги, яка функціонує в Інклюзивно-ресурсному центрі, та запрошено до подальшої співпраці.


Активна участь та велика кількість проблемних питань, які обговорювались на круглому столі, доводить, що науковці та майбутні фахівці не ізольовані від освітніх проблем навчання дітей з особливими освітніми потребами. Ми беремо курс на зміни та вирішення викликів сьогодення!

Прес-центр ХДУ

Comments are closed.