Готуємось до вступної кампанії 2024

👩‍💻Підготовка до вступної кампанії – важливий процес з багатьма нюансами.

Насамперед майбутньому студенту необхідно визначити, який фах і де він хоче здобувати. Відтак оцінити свої шанси на вступ до омріяних закладів за визначеними спеціальностями.

✅️Допомогти в цьому можуть сервіси та реєстри на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) https://info.edbo.gov.ua/ Там міститься багато відкритих даних, які будуть корисними вступникам.


📊Наприклад, у розділі «Вступ» – «Статистика» https://vstup.edbo.gov.ua/statistics/ можна переглянути, скільки заяв на бюджет було подано торік на спеціальність/у заклад, що вас цікавлять, скільки з них отримали рекомендації та яким був мінімальний конкурсний бал.

ℹ️Завдяки такій інформації вступник може зрозуміти, який орієнтовно конкурсний бал потрібен для вступу на обрану спеціальність і чи великою буде конкуренція за місце. Але, підкреслюємо, що це орієнтовна інформація, адже конкурсні бали змінюються щороку залежно від кількості виділених на спеціальність бюджетних місць, поданих заяв, результатів вступних іспитів.
📆Так само в розділі «Вступ» у вкладці «Попередні роки» можна переглянути й статистику за іншими роками.
😊Знайти потрібну інформацію в ЄДЕБО – просто й зручно!

 

За матеріалами Міністерство освіти і науки України

Comments are closed.