День української писемності та мови

IMG_8584Згідно Указу Президента України від 6.11.1997 року з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановлено: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”. 10 листопада 2014 року у коледжі відбулася лінійка до Дня української писемності та мови.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

IMG_8580На початку заходу студенти поринули в історію виникнення української писемності. Особливу увагу ведучі звернули на те, що тернистим і надзвичайно складним був шлях української мови. Впродовж кількох століть український народ привчали до думки про її ,,вторинність”, ретельно приховуючи від українців величезний масив української писемності,  історії  та культури.

Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Тому звернення з молитвою до мови, яке продекламувала студентка 123 групи Гончарук Марія, нікого не лишило байдужим.

Comments are closed.