Теоретично-практична конференція на тему: «Вплив сучасних технологій на розвиток та становлення молодшого школяра”

DSC_8420Нас оточує світ повний пристроїв, котрі роблять наше життя легшим. І діти, що ростуть у цьому середовищі, з наймолодшого віку проявляють інтерес до використання новітніх технологій. Отже, завдання сучасного вчителя  направити цей інтерес на благо самого учня. З його допомогою досягти найліпших результатів та зробити процес навчання менш болісним і більш радісним. Зацікавленість даним питанням і привела нас до того, що 19  листопада 2014 року в Бериславському педагогічному коледжі  відбулася студентська теоретично-практична конференція на тему: «ВПЛИВ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА РОЗВИТОК ТА СТАНОВЛЕННЯ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА».

DSC_8446Участь у ній приймали студенти  ІІІ-IV курсів спеціальності 5.01010201 «Початкова освіта».

На обговорення під час проведення конференції були винесені такі питання:

  1. Розвиток пізнавального інтересу молодших школярів засобами сучасних технологій (Редько Л., студентка 124 групи).
  2. Вплив використання інтерактивних методів і прийомів на рівень знань учнів з математики в початкових класах (Рябишенко У., студентка 143 групи).
  3. Використання інтерактивної дошки у навчально-виховному процесі початкової школи (Козинець М., студентка 144 групи).
  4. Ефективність використання масових он-лайн курсів у навчальному процесі (Стародубець М., студентка 134 групи).
  5. Проблема викладання логіки і перспективи її розвитку (Лопата Н., студентка 132 групи).
  6. Вплив комп’ютерних ігор на розвиток логічного мислення молодшого школяра (Качалюк В., студентка 134 групи).
  7. Формування просторових уявлень на уроках математики в початковій школі (Кучерук О., студентка 133 групи).
  8. Формування ключових компетенцій студентів на уроках фізики засобами інформаційних технологій (Вечірко В., студентка 113 групи).

DSC_8454Метою конференції було донести, показати на практиці, що використання сучасних технологій та засобів навчання впливає на рівень знань учнів, на розвиток пізнавального інтересу, логічного мислення, просторових уявлень на уроках математики молодших школярів, розвивають комунікативні вміння й навички, допомагають встановленню емоційних контактів між учасниками процесу, забезпечують виховне завдання.

Учасники конференції отримали сертифікати. А головне, нові знання та певний педагогічний досвід з вивчення даного питання.

Адміністрація коледжу щиро дякує викладачам фізико-математичних дисциплін та нових інформаційних технологій за відповідно організований, змістовний та корисний захід.DSC_8459

Comments are closed.