Усний журнал про перший вихід радіопередачі в Україні

IMG_566712 листопада 2014 року у стінах Бериславського педагогічного коледжу було проведено усний журнал, присвячений першому виходу радіопередачі в Україні.

  «Гортаючи» сторінки усного журналу, студенти I-ІІ курсів познайомимося з такими рубриками:
Винахід радіозв’язку – одне з найвидатніших досягнень людської думки і науково-технічного прогресу.
Олександр Степанович Попов – винахідник першого у світі радіоприймача.
Голос епохи. Головний диктор Союзу – Юрій Борисович Левітан.
Виникнення радіомовлення в Україні.
16 листопада в Україні – день працівників радіо, телебачення та зв’язку.
Сучасне радіомовлення в Україні.
IMG_5665Після ознайомлення з кожною рубрикою ведучі заходу проводили різні інтерактивні вправи («Так-ні», «Незакінчене речення», «Бліц-опитування», ігрова вправа «Слабка ланка», ребуси) для перевірки усвідомлення інформації.
Для проведення заходу було використано відео та фото матеріали з історії розвитку радіо не тільки у світі, а  й в Україні.
Цікаво було студентам дізнатися, що у 1902 році за ініціативою винахідника радіо О. С. Попова була заснована перша в Російській імперії та світі радіостанція у Голій Пристані. Саме тут між Херсоном і Голою Пристанню відбувся перший в Україні телеграфний радіозв’язок (без проводів). І з тієї та іншої сторони використовувалися іскрові передавачі. У Херсоні громадянська радіостанція розміщувалася в будівлі колишнього головпоштамту. У Голій Пристані – в будівлі, яка знаходилася в приміщенні, де зараз розташована міська рада. Обидві ці будівлі збереглися до нашого часу – на них встановлені пам’ятні дошки.
В цьому 2014 році з дня першого виходу радіопередачі в Україні виповнюється 90 років.

Адміністрація коледжу щиро дякує викладачам фізико-математичних дисциплін та НІТ Пєрміновій І. О. та Бондаренко В. М. за добре організований, змістовний та цікавий захід.

Comments are closed.