До Дня Героїв Небесної Сотні

Директор 1

Президент України підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Відтепер щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Згідно наказу директора коледжу,   на відзначення  Дня Героїв Небесної Сотні  у коледжі заплановано ряд заходів: робота лекційної групи з інформацією “Від Революції гідності до Країни гідності”, тематична виставка у бібліотеці, фотовиставка “Герої не вмирають”, презентація проекту “Наші рідні- герої АТО”.
20 лютого  у коледжі прошла лінійка-реквієм до Дня  Героїв Небесної Сотні “Небесна сотня – то в серцях вогонь”.IMG_0932

«2014 рік був тяжким для України роком, який забрав багатьох Героїв – справжніх українських героїв. Але їх життя були віддані не марно: вони  стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну.  Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами. Слава Україні – Героям слава, Героям Майдану », – з такими словами звернулася до присутніх  на лінійці директор коледжу Маргарита Климович. 
 Організатори лінійки  нагадали глядачам   слова  Президента України Петра Порошенка. який під час своєї інавгураційної  промови сказав: «Повернення України до свого природного, європейського, стану було омріяне багатьма  поколіннями. Диктатура, що панувала останніми роками в Україні, прагнула позбавити нас цієї перспективи і народ повстав. Переможна Революція гідності змінила не лише владу, країна зробилася інакшою. Іншими стали люди. Настав час невідворотних позитивних змін. Навколо ідеї незалежності, свободи, гідності, правової держави, європейської інтеграції об’єдналася вся Україна і все світове українство. Народ своє вагоме слово сказав під час революційних подій».
Небесна сотня і відважні українські воїни померли не лише за Україну. Вони поклали голови за те, щоб ми посіли гідне місце в родині європейських народів. З часів Другої світової війни жодна нація за право бути європейцями ніколи не платила такої високої ціни. Тому присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та  військових, які боронили єдність та суверенність нашої держави у зоні проведення АТО.
А 25 лютого для  студентів коледжу пройде година мужності, на якій усі навчальні групи будуть презентувати свій доробок до спільного загальноколеджного проекту “Наші рідні – учасники АТО”.

 

IMG_0947

Comments are closed.