Круглий стіл щодо обговорення проекту Концепції розвитку педагогічної освіти на базі ХДУ

27 березня 2018 року представники педагогічного колективу коледжу на чолі з директором Маргаритою Климович взяли участь у круглому столі щодо обговорення проекту Концепції розвитку педагогічної освіти. 

Регіональна презентація документу відбулась в Херсонському державному університеті за участі генерального директора директорату вищої освіти і освіти дорослих Олега Шарова. Захід пройшов у межах серії круглих столів щодо обговорення проекту концепції в різних областях України. До участі у науковому заході та долучилися  директор департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Євген Криницький, начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов, науково-педагогічні працівники Херсонського державного університету, представники районних, міських управлінь освіти та закладів вищої, професійної, загальної середньої, позашкільної, дошкільної освіти. 

Засідання круглого столу відкрив новообраний ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він привітав присутніх і наголосив на важливості цього проекту. «Питання концепції педагогічної освіти, ядром якого є підготовка вчителя, надзвичайно важливе. Адже від того, якого вчителя ми сформуємо, залежатиме майбутнє України через 15-20 років», – підкреслив Олександр Співаковський.

Презентуючи основні положення Концепції, Олег Шаров акцентував увагу присутніх на основних проблемах педагогічної освіти. Зокрема, це низька мотивація у підготовці вчителів, недофінансування модернізації педагогічної освіти, внутрішня і зовнішня міграція професійних педагогів та інше.

Нагадаємо, що нині на сайті МОН запропонований до громадського обговорення проект концепції розвитку педагогічної освіти. Долучитися до обговорення можна до 4 квітня.

 

Comments are closed.